Menu
Najczęściej kupowane
02
199,88zł
05
228,90zł
Zarabiaj na Spirulinie Natura Vitalis
Zestaw: Acerola + Olej z Czarnego Kminku
Zestaw: Acerola + Olej z Czarnego Kminku

Zestaw: Acerola + Olej z Czarnego Kminku

Kup teraz

191,64zł

Wcześniejsza cena: 220 zł

Otrzymujesz rabat: 15%

Opis produktu

Acerola-C - naturalna witamina C

Zanim dowiesz się jak wielki wpływ na Twoje życie ma zapewnienie organizmowi pełnej dawki witaminy C, przypomnę krótko historię odkrycia jej działania.

O niebezpieczeństwie wynikającym z zaniedbania dostarczania witaminy C w przykry sposób dowiedzieli się marynarze, wypływający w długie rejsy. Zdrowi, silni mężczyźni, pomimo wystarczającego zaopatrzenia w pożywienie, niespodziewanie łatwo zapadali na różne choroby. Wypadały im zęby, krwawiły dziąsła, źle się goiły albo odnawiały zagojone już rany, byli osłabieni fizycznie, a morska podróż często kończyła się śmiercią. Po pewnym czasie ze zdziwieniem odkryto, że zdrowie i życie marynarzy ratuje niepozorna witamina C, zawarta między innymi w kwaszonej kapuście, czy owocach cytrusowych.

Podobnie może być z nami. Możemy dbać o siebie i dobrze się odżywiać, jeśli jednak nie zadbamy o ten jeden drobny element diety, nasze zdrowie znajduje się w niebezpieczeństwie. Bez pełnej dawki witaminy C, dzień po dniu, niezauważalnie, nasze zdrowie powoli się pogarsza.

Najczęstsze objawy braku witaminy C:
osłabienie organizmu
zmniejszona koncentracja
bóle w stawach i mięśniach
utrata apetytu
obniżona wydolność fizyczna
kłopoty ze snem
zwiększona podatność na ból
negatywne usposobienie
słaba odporność na zakażenia i choroby
nastroje depresyjne
 
Nasze zapotrzebowanie na witaminę C wynosi ok. 60 mg na dobę. Większość zwierząt i roślin samodzielnie wytwarza ten związek. Wyjątkiem są organizmy ssaków naczelnych, w tym człowieka, świnki morskiej i niektórych gatunków nietoperzy, do których musi być ona dostarczona z zewnątrz.

Jak najlepiej zabezpieczyć się przed negatywnymi skutkami braku witaminy C?
Chcemy Ci zaproponować naturalną witaminę C o długotrwałym działaniu - wiśnie Acerola, które zawierają jej najwięcej na świecie. Dostarczają one 30 razy więcej witaminy C niż cytryna (i nie są tak kwaśne). Świeży proszek z wiśni Acerola zapakowaliśmy w małe, celulozowe (a więc całkowicie naturalne) kapsułki nazwane Acerola-C.

Acerola-C ma wiele ciekawych właściwości. I to nie tylko ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C. Ich otoczka wykonana jest z rozpuszczalnej celulozy. Dzięki temu witamina jest uwalniania stopniowo, a nie cała na raz, jak choćby przy spożyciu cytryny. Molekuły witaminy C wędrują przez całe ciało, aż znajdą się we wszystkich jego częściach, i osiągną naturalną równowagę w zawartości witaminy w organizmie. Jedna kapsułka Acerola-C przez 12 godzin stopniowo uwalnia tę cenną substancję.

Takie opóźnione, powolne uwalnianie witamy C jest niezbędne, ponieważ nasz organizm zużywa od razu całą przyjmowaną dawkę – nie składuje jej więc i nie odkłada na później. Dlatego, aby zapewnić organizmowi ciągłe i regularne zaopatrywanie w witaminę C, musielibyśmy przyjmować ją praktycznie wielokrotnie w ciągu dnia, a także w nocy.

Podczas gdy wielu naszych konkurentów oferuje syntetycznie wytworzoną witaminę C o opóźnionym działaniu (jest ona łatwiejsza i tańsza w produkcji) my zdecydowaliśmy się na naturę. Powód tego jest jasny – biodostępność, czyli wykorzystanie w organizmie naturalnej witaminy C jest decydowanie większe niż witaminy syntetycznej. Dodatkowo, wiśnia Acerola, w przeciwieństwie do syntetycznej witaminy C, zawiera jeszcze inne naturalne substancje. Między innymi ważne bioflawonoidy, które wzmacniają działanie naturalnej witaminy C nawet do 20 razy.

Dawkowanie:
Z tego powodu zalecamy zażywanie codziennie rano i wieczorem po jednej kapsułce naszego produktu. Dzięki niemu, Twój organizm będzie miał zapewnioną odpowiednią dawkę witaminy C.

Zawartość:
120 sztuk


Olej z Czarnego Kminku - złoto faraonów

Czarny kminek (bot. czarnuszka) – zwany też złotem faraonów - jest niezwykłą substancją naturalną znaną od tysiącleci ze swych leczniczych wartości. Egipcjanie, słynący ze stosowania wysokorozwiniętych metod leczenia, od zawsze bardzo cenili sobie małe czarne nasiona owej rośliny, co też zostało uwiecznione na pismach papirusowych. Według podań, faraon Tutenhamon był tak zafascynowany czarnym kminkiem, że jego słudzy musieli stale nosić przy sobie butelkę cennego olejku. Po śmierci faraona amfora z olejem z czarnego kminku została złożona wraz z nim do grobu.
Podobno Kleopatra i Nefretete zawdzięczały czarnemu kminkowi aksamitnie miękką i piękną skórę.

Pierwsza, bodaj najwcześniejsza wzmianka o czarnym kminku (czarnuszce) znajduje się w Biblii (Księga Izajasza 28, 23-29):

„Nastawcie uszu i słuchajcie głosu mego, uważajcie i słuchajcie mojej mowy! Czyż oracz tylko orze pod zasiew, przewraca i bronuje swą rolę? Czyż raczej, gdy zrówna jej powierzchnię, nie zasiewa czarnuszki i nie rozrzuca kminu? Czy nie sieje pszenicy i jęczmienia, a po brzegach orkiszu? A ktoś poucza go o tym prawie, jego Bóg mu to wykłada.”

(Tłumaczenie wg. Biblii Tysiąclecia, Wyd. Pallottinum, Poznań – Warszawa 1980)

Znamiennym jest fakt, że Hebrajczycy zaliczali czarny kminek do tej samej kategorii podstawowych środków żywności, co pszenicę, jęczmień i orkisz.

Na obrazku po lewej mogą Państwo zobaczyć, jak rośnie czarnuszka (czarny kminek). Roślina ma ok. 50 cm wysokości, jej kwiaty są niebieskie lub białe z niebieskawo albo zielonkawo zabarwionymi końcówkami. Po przekwitnięciu czarny kminek, podobnie jak mak, tworzy niewielkie mieszki, zawierające czarne nasionka. Z tych nasion jest później pozyskiwany cenny olej.

Olejki eteryczne
W czarnuszce znajdują się nie tylko ważne wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, ale dodatkowo również cała paleta olejków eterycznych, które mogą wpływać na poprawę samopoczucia.

Są to m. in. :
monoterponole, monotrepene, sesquiterpene, 1,8-cineol, goryczka amara tonica, amara aromatica i amara acria.

Istnieją różne gatunki czarnego kminku. I tutaj należy być ostrożnym, ponieważ tylko czarny kminek o botanicznej nazwie „nigella sativa” jest jedyny w swoim rodzaju pomiędzy tymi gatunkami roślin. Dlatego też nigella sativa, rosnąca np. w Południowym Egipcie jest zwana „prawdziwym czarnym kminkiem” i uchodzi w świecie za najlepsze źródło cennego oleju. Bowiem żadna inna roślina tego gatunku nawet w przybliżeniu nie odpowiada jego znakomitej jakości. I my właśnie chcemy zaoferować Państwu – nie uznając tutaj żadnych kompromisów – olej z czarnego kminku gatunku nigella sativa.

Ale co takiego cennego jest w tym oleju? I jak możemy my dzisiaj profitować z owego złota faraonów?
Otóż głównym składnikiem oleju są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. A słowo „niezbędne” oznacza tutaj nieodzowne do życia dla nas ludzi. Są one niezastąpionym budulcem w naszym organizmie i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn.

Prostaglandyny to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu.

Między innymi regulują one powstawanie i wzrost komórek. Jeśli uświadomimy sobie, że z ok. 70 bilionów komórek naszego ciała każdego dnia umiera 600 miliardów i jednocześnie powstaje i podejmuje swoje funkcje taka sama liczba nowych komórek, to łatwo sobie wyobrazić, jakie znaczenie mają nienasycone kwasy tłuszczowe, a wraz z nimi prostaglandyny, dla naszego organizmu. Tak, więc przykładowo, wspomagają one – poprzez nieustanne obumieranie i tworzenie na nowo komórek – powstawanie co 5 dni nowej śluzówki jelit, w ciągu kilku tygodni następuje za ich przyczyną całkowita wymiana komórek wątroby, a co miesiąc skóry.

Niezbędne kwasy tłuszczowe, zwane czasami też „wielokrotnie nienasyconymi” kwasami tłuszczowymi mogą mieć też nadzwyczaj dobroczynny wpływ na nasz system immunologiczny.

A ponieważ organizm ludzki nie potrafi sam wytwarzać niezbędnych wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych, polecamy Państwu produkt o nazwie „Oryginalny olej czarnego kminku”, który obok spiruliny, powinni Państwo uczynić obowiązkowym produktem dla siebie. Olej czarnego kminku może być stosowany również zewnętrznie – jako kosmetyk w pielęgnacji włosów i skóry. Nasze kapsułki zawierają 500 mg czystego, tłoczonego na zimno oryginalnego oleju nigella sativa z Egiptu.

Najwyższa jakość
Nasz czarny kminek zbierany jest rano przed wschodem słońca, aby uniknąć wilgoci pochodzącej z porannych mgieł i rosy. Pozyskiwanie oleju następuje poprzez mielenie czarnych nasion, a następnie poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno. Sprawia ono, że nasz olej odznacza się niezwykle wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych – aż do 84%!

W każdym żelku znajdą Państwo wyłącznie 500 mg oryginalnego, czystego egipskiego oleju z czarnego kminku - z pierwszego tłoczenia na zimno!

Skład szczegółowy:

Czarnuszka egipska:
- olejek eteryczny (do 2,5%),
- olej tłusty (30-35%),
- alkaloidy imidazolowe (nigellina = nigelline-N-oxide, nigellimina, nigellon),
- fitosterole (alfa-spinasterol, stigmosterol, kampesterol, stigmas 7-en-3-beta-ol),
- witamina E,
- saponiny trójterpenowe (melantyna - melanthin),
- antrachinony
- tymochinony,
- tymol,
- karwakrol,
- tymohydrochinony,
- t-anetol,
- 4-terpineol,
- p-cymen,
- alfa-pinen,
- taniny,
- flawonoidy (kwercetyna).

Oleum Nigellae Sativae:
- kwas olejowy,
- palmitynowy,
- erukowy,
- linolenowy,
- linolowy (55,8%),
- arachidonowy,
- mirystycynowy,
- stearynowy.

Dawkowanie:
2 kapsułki dziennie.

Zawartość:
200 kapsułek
Copyright © 2011 Spirulinasklep.pl - Spirulina