Wcześniejsza cena: 116.47 zł
Otrzymujesz rabat: 15%
Spirulina (250 szt.) - Opis produktu
Spirulina zawiera aż 65% białka - podstawowego budulca organizmu ludzkiego! A co najważniejsze, w przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu. W jednej tylko sprasowanej tabletce spiruliny - Spiruletce, Matka Natura zebrała aż 2075 naturalnych substancji odżywczych (witamin, minerałów, pierwiastków śladowych). Niewiarygodne? A jednak to prawda!Spirulina, którą Państwu oferujemy jest hodowana przez nas w specjalnych wysoko zmineralizowanych wodach w chińskich jeziorach. Duże wymagania, jakie stawiamy środowisku, w którym hodowana jest alga sprawiają, że nasze Spiruletki są najwyższej jakości. Każda Spiruletka to bogate źródło białka, witamin i minerałów, a także niezbędnych nam nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Za to jest szczególnie bogata w cenne, niezbędne do życia aminokwasy (składniki białka). Za główne źródło białka czy też aminokwasów uchodzą mięso, ryby, drób i produkty mleczne. Jednakźe spirulina przewyższa je niemal trzykrotnie pod względem zawartości tych substancji, ponieważ składa się - choć to niewiarygodne - aż w 65% z białka.
Głównym budulcem organizmu ludzkiego jest białko. Nasz organizm potrzebuje go do budowy komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał. Za podstawowe źródła białka uchodzą powszechnie mięso, ryby, jajka i produkty mleczne. Spirulina zawiera aż 65% białka z swojej budowie! A co najważniejsze, w przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.
Swoją intensywną, niebiesko – zieloną barwę spirulina zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Inny barwnik to fitocyjanina, która wpływa pobudzająco na szpik kostny, a to jest istotne przy procesach odnowy krwi. Trzeci istotny barwnik, który możemy tu znaleźć to beta-karoten, którego w Spirulinie jest ponad 10 razy więcej niż w marchwi!
Sprawne funkcjonowanie organizmu wymaga, by w pokarmach znajdowały się określone kwasy tłuszczowe, szczególnie te nienasycone, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać. Należą do nich kwasy linolowy i linolenowy. Ich udział w Spirulinie waha się od 12 do 14 mg na każdy gram.
Pozostałe witaminy zawarte w Spirulinie to: B12, B1, B2, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, witamina E, witamina C.
Przekonajcie się Państwo sami o sile spiruliny!
Spirulina sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego, przyspiesza przemianę materii, wzmacnia system immunologiczny, rozluźnia mięśnie jelit, urozmaica dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdżycy. Spirulina, dzięki wysokiej zawartości protein, witaminy B12 oraz innych składników odżywczych, jest bardzo pożyteczna i wskazana dla wegetarian. Spirulina jest również używana w przemyśle spożywczym. Azjaci (głównie Japończycy) spożywają obecnie ok. 10dkg glonów dziennie w postaci sałatek, dodatków do zup, mięs lub różnych galaretek.
Dawkowanie:
Do 6 spiruletek dziennie (w zależności od masy ciała).
Zawartość:
250 spiruletek
Polecamy stronę www.spirulina.pl, na której można znaleźć dużo więcej szczegółowych informacji.